10 Temmuz 2009 Cuma

Hedo Resmen Toronto Raptors'lı

Views

4’lü takasla Raptors’a giden Hidayet, 5 yılda 53 milyon $ alacak. Toronto Başkanı Colangelo da “Hido muazzam bir transfer” dedi

NBA’DE geçen sezona damgasını vuran milli yıldızımız Hidayet Türkoğlu resmen Toronto Raptors’lı oldu. 5 yıl görev yapacağı Toronto’da toplam 53 milyon dolar alacak olan Hido, 4 takımlı bir takasın ardından Kanada ekibinin yolunu tuttu. Hidayet sözleşmesini Orlando Magic ile imzaladıktan sonra takas yoluyla Raptors’a gitti. Aynı takasta Toronto’dan forvet Shawn Marion, Dallas Mavericks’e transfer olurken, Kris Humphries ve Nathan Jawai de Memphis Grizzlies’in yolunu tuttu. Toronto takas sonunda Hidayet Türkoğlu’nun yanı sıra Dallas Mavericks’ten Devean George ve Antoine Wright’ı kadrosuna kattı. Takastakı 4. takım olan Memphis Grizzlies ise Greg Buckner’ı Dallas Mavericks’e verirken, Dallas’tan Jerry Stackhouse’ı ve Toronto’nun 2016 Draftı’ndaki ikinci tur seçme hakkını da aldı.

ŞEHRİN ROLÜ BÜYÜK

TORONTO Raptors Başkanı Bryan Colangelo ise Hidayet transferi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bu yazın en önemli serbest oyuncularından birini kadromuza kattığımız için çok memnunuz. Hidayet basketbol açısından baktığımızda takımımız için çok ideal bir oyuncu. Hido, değişik yetenekleri ve fiziğiyle hücumda zaten etkili olan kadromuza muazzam bir transfer oldu” ifadeleri kullandı. Milli oyuncunun tercihinde Toronto şehrinin büyük rol oynadığını da vurgulayan Colangelo “Hido ve eşinin Toronto’yu seçmesi, yaşadığımız şehir ve takımımızın çok özel olduğunun bir kanıtı. Basketbol takımımızla birlikte biz bu fevkalade şehirde yaşıyoruz” dedi.

ORLANDO Magic’in finale çıkmasında büyük rol oynayan milli basketbolcumuz, geçtiğimiz sezon NBA’de 15.8 sayı, 4.5 ribaunt ve 4.5 asist ortalamalarıyla mücadele ederek yıldızlaşmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder